Zukke Dikke Honing

De omgeving van Wijk bij Duurstede is vermaard om de fruitteelt. Vooral kersen maar ook appels en peren doen het geweldig in de combinatie van rivierzand en klei die hier in de loop der eeuwen door de Rijn is achter gelaten. In de Vijf Dijklodges zal je dus altijd het seizoensfruit vers kunnen vinden.

Écht uit Wijk

Waar fruit is, zijn bijen en de eigenaar/waard van de Dijklodges, Michel Wortman, is een hartstochtelijk imker. De kasten van zijn bijen staan over het hele gebied verspreid. In het voorjaar in de fruitbloei, iets later in de buurt van de monumentale kastanjes in de omgeving en later verzamelen de bijen de honing van de vele lindebomen. Zukke Dikke Honing, jochie!! Waar komt die naam vandaan? Nou, simpel, zo zeg je dat in Wijk bij Duurstede. Wat heb jij voor honing? Nou ik heb Zukke Dikke Honing, Jochie!!

De unieke Zukke Dikke Honing Jochie!!, koud geslingerd, wordt geserveerd bij het ontbijt in de Dijklodges. En wie de smaak te pakken heeft, kan een pot kopen, genummerd, 450 gr per pot. Zo lang de voorraad strekt. Want alles wat goed is, kan opraken!